Αρχείο άρθρων

Βαρέλια για draft beer

2015-03-25 11:01
Η χρήση της draft beer είναι πολύ διαδεδομένη σε μπαρ, clubs και καφετέριες γιατί προσφέρει ευκολία στον πελάτη όσο αφορά τη χρήση του, εξοικονόμηση χώρου διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούνταν μεγάλες ποσότητες γυάλινων μπουκαλιών ή κουτιών και φυσικά οικονομικό όφελος (αν σκεφτεί κάποιος...

Είδη μαγιάς

2015-03-25 10:16
υπάρχουν 2 είδη μαγιάς που χρησιμοποιούνται για την αλκοολική ζύμωση, οι αφροζύμες και οι βυθοζύμες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Άλεση βύνης

2015-03-14 18:48
Η άλεση είναι η διαδικασία όπου οι κόκκοι της βύνης σπάνε με τη βοήθεια ενός μύλου άλεσης ώστε να προκύψει άλεσμα συγκεκριμένης σύστασης.  Η άλεση της βύνης είναι ένα κρίσιμο στάδιο το οποίο επηρεάζει τόσο τη διαδικασία της ζυθοποίησης όσο και την απόδοση της ζυθοποίησης (brewhouse...

Μοναστηριακές (Trappist) μπίρες

2015-02-22 08:16
Οι μοναστηριακές μπίρες ή αλλιώς trappist μπίρες παρασκευάζονται σε μοναστήρια και πληρούν κάποιες αυστηρές προδιαγραφές. Δεν μπορεί όμως όλες οι μπίρες που παρασκευάζονται σε μοναστήρια να ονομάζονται trappist beers. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουν έγκριση και να φέρουν το αυθεντικό σήμα...

Μοναστηριακές (Trappist) μπίρες

2015-02-18 20:43
Μόνο 10 μοναστήρια έχουν το δικαίωμα να παράγουν μοναστηριακές μπίρες. Τα 6 από αυτά βρίσκονται στο Βέλγιο, 2 στην Ολλανδία, 1 στην Αυστρία και 1 στην Αμερική. Αυτές οι trappist μπίρες μπορούν να φέρουν στην ετικέτα τους το αυθεντικό σήμα trappist (authentic trappist...

που οφείλεται η πικράδα της μπίρας

2015-02-14 07:57
η πικράδα της μπίρας οφείλεται στο λυκίσκο, ένα φυτό που καλλιεργείται σε ψυχρές περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ 

Σκληρότητα Νερού

2015-01-30 19:21
Η σκληρότητα νερού εκφράζει την συγκέντρωση των διαλελυμένων αλάτων ασβεστίου και μαγνησίου, εκφράζει δηλαδή την περιεκτικότητα των ιόντων ασβεστίου (Ca+2)και μαγνησίου (Mg+2). Υπάρχουν αρκετές μονάδες μέτρησης της σκληρότητας αλλά έχει επικρατήσει κυρίως τα mg CaCO3/l (ppm CaCO3) και οι Γερμανικοί...

Ιστορία της μπίρας

2015-01-25 11:28
Η πρώτη μπίρα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 4000π.Χ από τους Σουμέριους Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ετυμολογία της λέξης μπίρας

2015-01-25 11:22
η λέξη μπίρα ή μπύρα προέρχεται από το λατινικό bibere που σημαίνει πίνω Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ο αφρός της μπίρας

2015-01-25 11:16
όταν ένα ποτήρι δεν είναι τελείως καθαρό ή έχει υπολείμματα απορρυπαντικού ή λαμπριντικού, τότε ο αφρός της μπίρας εξαφανίζεται πολύ γρήγορα Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Προϊόντα: 1 - 10 από 31
1 | 2 | 3 | 4 >>