Αρχείο άρθρων

Το σωστό σερβίρισμα μπίρας

2014-12-13 17:49
Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε πως γίνεται το σωστό σερβίρισμα της μπίρας. Ας πούμε τώρα μερικά απλά μυστικά: Το ποτήρι μας πρέπει να είναι τελείως καθαρό και στεγνό. Υπολείμματα βρωμιάς, λίπους, δαχτυλικά αποτυπώματα ακόμα και ίχνη λαμπριντικού από το πλυντήριο πιάτων μπορούν να επηρεάσουν...

Τα οφέλη της κατανάλωσης μπίρας

2014-12-09 19:52
  Η ήπια κατανάλωση μπίρας έχει ευεργεργετική επίδραση στον οργανισμό μας. Η μπίρα περιέχει πληθώρα ευεργετικών στοιχειών που οφελούν την υγεία μας. Τα κυριότερα συστατικά της είναι: νερό αλκοόλ βιταμίνες Β (παντοθενικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, φολικό οξύ, Β6, Β12),  βιταμίνες Α,...

Προδιαγραφές Νερού για την Ζυθοποιήση

2014-12-03 18:40
Η ποιότητα του νερού που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή της μπίρας είναι μέγιστης σημασίας διότι το νερό αποτελεί περίπου το 90% της μπίρας.  Αρχικά, το νερό πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές του πόσιμου νερού με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η...

Η σύσταση του κριθαριού

2014-11-29 10:36
Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε την σύνθεση του κριθαριού ως προς τα χημικά συστατικά του.  Αρχικά πρέπει να αναφερθούμε στην κρίσιμη παράμετρο, αυτής της υγρασίας. Συνήθως η υγρασία στο κριθάρι κυμαίνεται από 13-15%. Ανάλογα με τις εσωτερικές προδιαγραφές του κάθε βυνοποιείου μπορεί να γίνει...

Ποικιλίες και τύποι κριθαριού

2014-11-26 20:08
Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και είδη κριθαριού που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βύνης. Αρχικά το κριθάρι διακρίνεται στο χειμερινό κριθάρι (winter barley) και στο ανοιξιάτικο κριθάρι (spring barley). Το χειμερινό κριθάρι καλλιεργείται το χειμώνα και η συγκομιδή γίνεται το καλοκαίρι ενώ...

Διαδικασία παραγωγής Μπίρας - Ζυθοποίηση και Εμφιάλωση

2014-11-26 19:29
Σε αυτό το άρθρο περιγράφονται τα βασικά στάδια της ζυθοποίησης μέχρι την τελική εμφιάλωση της μπίρας. Μια συνοπτική εικόνα της διαδικασίας φαίνεται παρακάτω Ας δούμε όμως βήμα προς βήμα όλα τα στάδια της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης της μπίρας.  Άλεση βύνης (Milling) Η βύνη...

Διαδικασία Ζυθοποίησης

2014-11-26 19:01
Σε αυτό το άρθρο περιγράφονται τα βασικά στάδια της ζυθοποίησης μέχρι την τελική εμφιάλωση της μπίρας. Μια συνοπτική εικόνα της διαδικασίας φαίνεται παρακάτω Ας δούμε όμως βήμα προς βήμα όλα τα στάδια της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης της μπίρας.  Άλεση βύνης (Milling) Η βύνη...

Γενικά περί βύνης

2014-11-26 18:45
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να περιγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τεχνικά θέματα που αφορούν την βύνη. Όπως ήδη έχω αναφερθεί στο άρθρο 2, η βύνη είναι το κυριότερο συστατικό για την παραγωγή της μπίρας. Κυρίως χρησιμοποιείται βύνη από κριθάρι γιατί το κριθάρι έχει πολύ καλύτερη απόδοση από άλλα...

Γενικά περί βύνης

2014-11-26 18:33
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να περιγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τεχνικά θέματα που αφορούν την βύνη. Όπως ήδη έχω αναφερθεί στο άρθρο 2, η βύνη είναι το κυριότερο συστατικό για την παραγωγή της μπίρας. Κυρίως χρησιμοποιείται βύνη από κριθάρι γιατί το κριθάρι έχει πολύ καλύτερη απόδοση από άλλα...

Δημοσίευση άρθρων

2014-11-15 08:16
25/3/15 Βαρέλια για draft beer 14/3/15  Άλεση βύνης  22/2/15 Μοναστηριακές (trappist) μπίρες 31/1/15 Σκληρότητα νερού 16/1/15 Τί είναι το Plato 16/1/15 Τί είναι η μαγιά 29/12/14 Ποικιλίες του λυκίσκου 29/12/14  Η σύσταση του λυκίσκου 27/12/14 Τί είναι ο λυκίσκος 9/12/14 Τα οφέλη της...
Προϊόντα: 21 - 30 από 31
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>